فاصله تهران تا چابهار
اگر قرار است با هواپیما به چابهار بروید، خوب است بدانید هر روز پروازهای مستقیمی از تهران به زاهدان و چابهار برقرار است. البته از شهرهای دیگری مانند گرگان، مشهد، کرمان و اصفهان هم مسیرهای پروازی به زاهدان وجود دارد. ضمن اینکه پرواز مستقیمی هم از زاهدان به چابهار وجود دارد. در میان سفرهای زمینی هم اگر اتوبوس را برای سفر از مبدا تهران انتخاب کردهاید در جریان باشید که اتوبوسهایی با قیمتها و کیفیتهای متنوع هر روز از ترمینال جنوب تهران به زاهدان میروند. قطارهایی هم هر روز از تهران، یزد و کرمان به
برای سفر به زاهدان سه مسیر را میتوانید انتخاب کنید؛
مسیر نخست: تهران- کاشان- یزد- مهریز- رفسنجان- ماهان کرمان- بم- فهرج- نصرتآباد و زاهدان
مسیر دوم: تهران- کاشان- زواره- شهراب- انارک- چوپانان- چاه ملک- فرخی- خور- طبس- کریت- اصفهک- زنوغان- خوسف- ماژان- تیغدر- شوسف- اسدآباد- نهبندان- قرقروک- گاوداران و زاهدان
مسیر سوم: تهران- مامازند- ایوانکی- گرمسار- ارادان- سرخه- سمنان- دامغان- شاهرود- میامی- عباسآباد- داورزن- سبزوار- سبه- بردسکن- گناباد- قاین- آرین شهر- بیرجند- سربیشه- نهبندان- قرقروک- گاوداران و زاهدان
برای رسیدن به چابهار از خاش بگذرید
بعد از رسیدن به زاهدان هم دو مسیر تا رسیدن به چابهار و جشنواره موجسواری در پیش دارید که هر دو تا «خاش» هممسیر هستند و بعد از آن دو راه متفاوت پیشرو دارید. یک مسیر از اتوبان ایرانشهر- خاش- زاهدان میگذرد و شهرهای ایرانشهر، نیکشهر و در نهایت پارک هوتان و تیس را پشتسر میگذارد و مسیر دیگر از جاده خاش- سراوان به سمت چابهار میرود و از شهرهای سرباز، راسک، گورگیج و تیسکوپان عبور میکند و البته بخشی از مسیر را میتوانید در کرانه رود سرباز برانید و از زیباییهای آن لذت ببرید و در نهایت به چابهار برسید. اگر ماشین شخصی همراه ندارید خوب است بدانید که از زاهدان به سوی چابهار هم اتوبوس فراهم است و هم خودروهای سواری.
دیدار با آتشفشان تفتان و گلفشان در راه چابهار
در راه چابهار شعر قیصر امینپور نصیحت خوبی برای مسافران است؛ «موجیم و وصل ما، از خود بریدن است/ساحل بهانهای است، رفتن رسیدن است». چراکه این مسیر، جاذبههای فراوانی از بناهای تاریخی و طبیعی گرفته تا مردمشناسی و آداب و رسوم مردم منطقه پیشرویتان قرار داده است و میتوانید اسکان موقت در اقامتگاههای بومگردی روستاها را در برنامه سفر خود تا چابهار بگنجانید.
اگر به طبیعت و طبیعتگردی علاقهمند هستید در خاش توقف کنید؛ انواع درختان از زردآلو و بادام گرفته تا انواع گیاهان مانند مارندگان و گرنچین در این منطقه میرویند و طبیعتی بینظیر را بهوجود میآورند که چشم هر بیننده طبیعتدوستی را خیره میکنند. علاوه بر گیاهان دارویی و میوههای خوشمزه، طبیعت خاش جاذبههای دیگری هم برای سفر دارد چنانکه میتوانید سری به قله آتشفشانی تفتان بزنید که این روزها نیمه فعال است و اگر گِلبازی دوست دارید گلفشان پیرگل گزینه خوبی خواهد بود.
غار لادیز، قبرستان هفتاد ملا، چشمه آب سرد، تمندان و سنگان هم از دیگر جاذبههای این مسیر هستند. همچنین در طول مسیر میتوانید با حضور در جشنوارههایی مانند هامین، انار، پسته و حنا که در شهرستانهای مختلف استان برگزار میشوند، با فرهنگ و آیین مردمان بومی سیستان و بلوچستان آشنا شوید و طعم غذاهای مختلف را بچشید.
اگر از مسیر ایرانشهر و نیکشهر به سمت چابهار بروید هم میتوانید با رسیدن به ایرانشهر از قلعه بمپور دیدن کنید و سری هم به کرانه رودخانه بمپور بزنید. دیدن قلعه ناصری (ایرانشهر) و قلعه چهل دختر را هم پیشنهاد میکنیم چراکه بخشی از تاریخ این منطقه را در دل خود جای دادهاند. طبیعت روستای نگور گرگان در نیکشهر و دیدن رودخانه گنگ هم از دیگر لذتهای سفر در این مسیر است. قلعه نیکشهر، چشمههای آب معدنی و البته آبشارهای زیبای منطقه هم این محدوده را برای طبیعتدوستان دلپذیر کرده است.
کوههای مریخی، جنگلهای حرا و تلاقی کویر و دریا در یک منطقه
به تیس که رسیدید زیباییهای چابهار را میتوانید لمس کنید. از قلعه پرتغالیها تا غارهای بان مسیتی، موزه چابهار و گل فشانها تا تالاب صورتی، مسیر گردشگری به سمت بریس و گواتر و در نهایت روستای دیدنی درک که محل تلاقی کویر و دریاستدر کنار اینها، باغهای موز در زرآباد، کوههای مریخی و مینیاتوری و جنگلهای حرا همگی از جمله جاذبههای نادیده و ناشناخته این منطقه هستند.
در کنار کوههای مریخی تجربه شترسواری و لذت از ساحلی که از کوه آغاز و به دریا ختم میشود، منحصر به فرد است ضمن آنکه روستای درک هم شگفتی خاصی دارد چراکه کویر و دریا را در کنار هم میبینید که شاید در نگاه نخست باورپذیر نباشد اما این همان جادوی چابهار، درک و سواحل مکران است که آن را به دیار دلفینها و مریخیها میشناسیم.
در کنار اینها، بازدید از موزه مردمشناسی چابهار که در ساختمان پست قرار دارد را هم پیشنهاد میکنیم و سری هم به ساختمان فرمانداری قدیم چابهار که از بناهای تاریخی این منطقه است، امامزاده و آرامگاه غلام رسول و زیارتگاه شیخ حسن بزنید.
اما جز این دو مسیر، اگر از راه سرباز به چابهار میروید، میتوانید از گاندوی معروف این منطقه که یک تمساح پوزه کوتاه است در منطقه سرباز، دیدن کنید و در نهایت به چابهار و کنارک برسید.